Kiina on sulkenut miljoonakaupungin – negatiivinen testitulos tuo luvan liikkua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutistoimistot kertovat Kiinan koillisosassa sijaitsevan Jilinin kaupungin sulkeneen rajansa koronaviruksen toisen aallon pelossa. Alueella on nyt todettu uusia tartuntoja, joiden alkuperä on jäljitetty yhteen pesulatyöntekijään.

Neljän miljoonan asukkaan kaupungista saa poistua ainoastaan esittämällä negatiivisen COVID-19 -testituloksen. Kaupungin yleiset tilat on suljettu ja apteekit joutuvat raportoimaan myydyistä kuumelääkkeistä. Uusia tartuntoja on raportoitu kuusi kappaletta, Aljazeera raportoi.

Kerroimme äskettäin, että koronaviruksen alkuperäisessä leviämispaikassa Wuhanissa todettiin äsken ensimmäiset uudet tartunnat viikkoihin. Kaupungin kaikki 11 miljoonaa asukasta on määrätty koronavirustesteihin. Testit toteutetaan 10 päivän aikana.