Virtuaaliset lähiruoka- ja luomumessut käynnistyivät tänään

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähiruoka- ja luomumessut siirrettiin verkkoon koronaviruspandemian vuoksi jo huhtikuussa. Koska virtuaalinen tapahtuma oli jättimenestys, on messut järjestetty nyt uudestaan. Lähiruoka- ja luomumessut käynnistyvät tänään ja kestävät viikon loppuun asti.

– Tavoitteena on lisätä maaseudun elinvoimaisuutta ja kehittää ruokaketjun omavaraisuusastetta, sekä läpinäkyvyyttä. Näin ollen pientuottajat ja kuluttajat sekä ravintololat, jalostajat ja jälleenmyyjät virtuaalisesti yhdistävä tapahtuma madaltanee kynnystä tutustua lähiseudun pientuottajiin ja niiden tuotteisiin, messujen perustaja ja Suomen Pientuottajatukun ja Kotitila.fi-lähiruokaverkkokaupan Christos Granqvist kertoo.

Lähiruoka- ja luomumessuilta voi myös ostaa tuotteita, jotka toimitetaan Helsingin ja Turun alueella. Messujen aikana järjesterään virtuaalikierroksia maatiloille sekä keskustellaan muun muassa viineistä ja viinitilojen toiminnasta. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilla.