Suomalainen Oura-älysormus saattaa paljastaa koronatartunnan

Digi Lux Terveys · Stara.fi

Parhaillaan maailmalla leviävä koronapandemia on muodostumassa vakavaksi uhaksi yhteiskunnalle. Tutkijat selvittävät parhaillaan miten koronaviruksen oireita voisi tehokkaimmin havaita, ja tässä apuun on hieman yllättäen tulossa jo yleisesti käytössä oleva teknologia. Oura-älysormus nimittäin ennakoi mahdollisia koronatartunnan oireita.

Suomalaisyhtiö Oura Health on kevään aikana ollut kovassa kansainvälisessä nosteessa, kun sen suomalainen käyttäjä kertoi havainneensa älysormuksen raporteissa merkkejä tartunnasta, kun käyttäjien valmiustila oli laskenut ja ruumiinlämpö noussut. Myöhemmin koronatesti vahvisti laitteen havaintojen liittyvän koronatartuntaan.

Tieto suomalaisen älysormuksen merkityksestä koronatartuntojen havainnoinnissa sai ulkomaiset asiakkaat liikkeelle, ja sormusta on nyt tilattu tuhansia kappaleita esimerkiksi Las Vegasin pelikasinoiden henkilöstölle ja koripalloliiga NBA:n pelaajille. Mahdollisen tartunnan havaitseminen ajoissa on erittäin tärkeää, jotta henkilö voi eristäytyä muista ennen kuin varsinaiset oireet alkavat. Oura noteeratiin esimerkiksi Time-lehdessä jo viime vuonna, ennen koronakriisiä.