Opettele rakastamaan kehoasi – kolme avain hyvään seksiin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvä itsetunto ja oman kehon rakastaminen ja hyväksyminen vaikuttavat paljon siihen miten avoin ihminen pystyy olemaan kumppaninsa aikana seksiä harrastaessa. Tämän vuoksi suhde omaan kehoon onkin tärkeässä asemassa siinä pystyykö ihminen kunnolla nauttimaan seksistä kumppaninsa aikana vai ei.

Omaa mieltä ja positiivista kehokuvaa kannattaa alkaa harjoittamaan mikäli kokee seksistä nauttimisen haasteeksi. Poosh-hyvinvointisivusto tarjosi muutaman konkreettisen ohjeen, joiden avulla itsensä ja oman vartalonsa hyväksymisen voi aloittaa, mikä puolestaan voi vaikuttaa seksielämäänkin positiivisesti.

1. Hiljennä kriitikot

Mikäli puolisosi tai perheesi kommentoi kriittisesti sinun vartaloasi, pyydä heitä lopettamaan. Kerro, että negatiiviset kommentit vaikuttavat alentavasti itsetuntoosi.

2. Pysy hetkessä

Älä tiedosta omaa ulkonäköäsi koko ajan. Pyri sen sijaan keskittymään kehonkieleesi ja keskity kokemaasi nautintoon hyväilyjen aikana.

3. Kunnioita vartaloasi

Opettele arvostamaan ja kunnioittamaan myös niitä kohtia, joita et vartalossasi rakasta. Ne ovat osa sinua ja niillä on kehossasi tärkeä merkitys kokonaisuuden kannalta.