Kivimäen kananmunissa salmonellariski – älä syö raakana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seinäjoella toimivan Maatalosyhtymä Kivimäen Maatila on ilmoittanut kananmunaerän takaisinvedosta. Tilan tuotantoeläimissä on todettu salmonellaa, joten kananmunat vedetään takaisin varotoimenpiteenä.

Salmonella on saattanut siirtyä myös kananmuniin. Takaisinveto koskee kymmenen kananmunan pakkausta, jossa on Kivimäen maatilan vapaan kanan munia. Munien parasta ennen -päiväys on 28.5.2020 tai aiemmin. Tuote on ollut myynnissä vähittäiskaupoissa, tilamyynnissä sekä lähiruokapiiri Rekossa.

Yritys neuvoo kuluttajia joko hävittämään kananmunat tai vaihtoehtoisesti käyttämään tuotteet hyvin kypsennettyinä. Kananmunia ei saa syödä raakana.

Joudumme tekemään takaisinvedon viranomaisten määräyksestä Kivimäen maatilan kananmunille. Mikäli sinulla on kotona…

Publiée par Kivimäen maatila sur Lundi 18 mai 2020