Mahtava lahjaidea! Osta nuorelle kalastuslupa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoharrastusten suosio on kasvanut kevään aikana. Nyt Metsähallitus vinkkaa, että nuorille voi antaa valmistujais- tai ylioppilaslahjaksi kalastusluvan. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla.

Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin ja rahalla tuetaan myös nuorten luontoharrastusta. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) kohdentaa kalastonhoitomaksuvaroja muun muassa nuorille suunnatun Fisuun.fi-nettisivuston ylläpitämiseen, nuorten ja perheiden kalastusleireihin ja kalakerhotoimintaan. Viime vuonna SVK ja sen jäsenjärjestöt perehdyttivät yli 50.000 lasta ja nuorta kalastamiseen.

Kalastaminen on rentouttavaa ajanvietettä, mutta samalla voi saada saalista sekä arvokkaita luontokokemuksia. Eräily ja kalastus on usein verenperintönä opittua. Innokkaalle kalastajalle ostettu lupa on varmasti mieluisa lahja. Lisää tietoa kalastusmaksuista löytyy Metsähallituksen verkkokaupasta.