Fanit saivat tahtonsa läpi – HBO julkaisee ohjaajan version parjatusta supersankarielokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Batmanin, Wonder Womanin, Teräsmiehen ja Aquamanin yhdessä valkokankaalle marssittanut Justice League sai kehnon vastaanoton. Nyt alun perin vuonna 2017 julkaistusta elokuvasta on tulossa uusi versio pitkään jatkuneen fanikampanjan ansiosta.

Justice Leaguen alkuperäinen ohjaaja Zack Snyder paljasti elokuvan ohjaajan version saavan ensi-illan Yhdysvalloissa HBO Max -suoratoistopalvelussa vuonna 2021. Se tullaan julkaisemaan joko lähes nelituntisena elokuvana tai kuusiosaisena minisarjana. The Hollywood Reporterin mukaan uuden version työstäminen tulee maksamaan noin 20-30 miljoonaa dollaria.

Justice Leaguen tuotanto oli täynnä ongelmia. Snyder vetäytyi projektista varsinaisten kuvausten päätyttyä tyttärensä itsemurhan myötä. Warner Bros. -studio palkkasi The Avengers -ohjaaja Joss Whedonin kuvaamaan elokuvaan uusia kohtauksia ja valvomaan sen leikkausta, tavoitteena tehdä elokuvasta vähemmän synkkä.

Justice Leaguen julkaisun jälkeen Zack Snyderin fanit aloittivat kampanjan, jossa studiota vaadittiin julkaisemaan elokuvan alkuperäinen ohjaajan leikkaus. Lopulta Warner Brosin puheenjohtaja Toby Emmerich myöntyi vaatimuksiin, otti yhteyttä Snyderiin sekä hänen tuottajavaimoonsa Deborahiin ja pyysi heitä aloittamaan työn uuden version parissa.