Islanti avautuu turisteille 15. kesäkuuta – pakollinen koronatesti lentokentällä

Matkailu Terveys · Stara.fi

Maailmanlaajuisen pandemian aiheuttanut koronavirus on pysäyttänyt kansainvälisen matkailualan lähes kokonaan, ja parhaillaan monissa maissa mietitään kuumeisesti koska rajoja voidaan taas ryhtyä avaamaan ja erityisesti miten se voidaan tehdä turvallisesti. Espanja on tällä tietoa avautumassa heinäkuussa, ja nyt Islanti on ilmoittanut aikovansa avautua turisteille jo 15. kesäkuuta.

Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottirin mukaan maa suunnittelee parhaillaan kesäkuun puolivälin avautumistaan siten, että turistit eivät joudu kahdeksi viikoksi karanteeniin. Keino siihen on koronatestin tekeminen heti lentokentällä maahan saapuessa, Reykjavik Grapevine uutisoi.

Jos tulos on positiivinen, joutuu turisti olemaan kaksi viikkoa karanteenissa. Jos testi on negatiivinen, voi turisti jatkaa lomaansa normaalisti. Mikäli turistilla on tuore koronatesti käytynä, myös sen avulla henkilö voi päästä maahan ilman uutta testiä. Islanti on erittäin riippuvainen turismista, joten maan talouden kestokyvyn parantamiseksi turistit halutaan päästää saapumaan jo kesäkaudelle.