Hakkerit uhkaavat vuotaa Trumpiin liittyviä paljastuksia – vaativat 42 miljoonan lunnaita

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisia kuuluisuuksia edustava asianajotoimisto Grubman Shire Mieselas & Sacks joutui taannoin hakkeri-iskun kohteeksi. Sen tekijät uhkaavat vuotaa julkisuuteen muun muassa Donald Trumpiin liittyvää arkaluontoiseksi väitettyä materiaalia, mikäli heidän lunnasvaatimuksiin ei suostuta viikon sisällä.

Hakkerit kertovat varastaneensa 756 gigabitin edestä salaista materiaalia, kuten yhteystietoja ja asiakkaiden sähköposteja. Kyseessä on niin kutsuttu ransomware-isku jossa hakkerit murtautuvat uhrin tietoihin, lukitsevat ne ja uhkaavat vuotaa asiakirjat mikäli vaatimuksiin ei vastata. Tuoreen iskun takana oleva REvil-hakkeriryhmä vaatii lunnaita 42 miljoonan dollarin edestä.

REvil ei ole toistaiseksi tarjonnut konkreettisia todisteita Trumpiin liittyvästä materiaalista. NBC:n toimittajat ovat kuitenkin nähnyt muita hakkerien asianajotoimistolta varastamia asiakirjoja ja paljastaneet niiden vaikuttavan aidoilta.

Grubman Shire Mieselas & Sacks edustaa muun muassa Lady Gagaa, Madonnaa, Bruce Springsteenia, Nicki Minajia ja Christina Aguileraa. Yhtiön mukaan Trump ei ole kuitenkaan koskaan kuulunut heidän asiakkaisiinsa.