Hallitus esti alkoholin ulosmyynnin ravintoloista – ala tyrmistyi takinkäännöstä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen ravintola-ala on ollut tänä keväänä koko historiansa suurimmassa kurimuksessa, kun hallitus määräsi ravintolat kiinni poikkeuslain nojalla. Alalla työskentelevät 90 000 ihmistä ovat olleet siitä saakka kurimuksessa, jollaista ei ole aiemmin Suomessa nähty.

Eilen eduskunnassa selvisi, että ravintoloille ei ole tulossa alan toivomaa 350 miljoonan tukipakettia, vaan ainoastaan reilut puolet siitä. Samalla äänestettiin myös oppositiopuolue kokoomuksen esityksestä, jonka mukaan ravintoloista olisi saanut myydä tilapäisesti alkoholituotteita asiakkaille mukaan. Tarkoitus oli, että ravintolat olisivat voineet myydä asiakkaalle esimerkiksi viinipullon mukaan ja siten ne olisivat saaneet lisää tuloja vaikeassa taloustilanteessa.

Esitys ulosmyynnistä ei kuitenkaan hallituspuolueille käynyt. SDP, Keskusta ja Vihreät äänestivät esitystä vastaan. Tulos oli yllätys ravintola-alan yrityksille, sillä esimerkiksi Vihreät oli julistanut hieman aiemmin puheenjohtaja Ohisaloa myöden kannattavansa alkoholin ulosmyyntiä. Eduskunnan äänestyksessä puolueen näkemys oli kuitenkin päinvastainen. Vihreiden takinkääntö oli pettymys ravintoloiden työntekijöiden lisäksi myös esitystä kannattaneille poliitikoille.

– Olen valtavan pettynyt hallituspuolueiden ratkaisuun. Muun muassa vihreät puolueena sekä keskustalaiset kansanedustajat Joonas Könttä, Mikko Kärnä ja Antti Kurvinen ovat esittäneet viinien ulosmyynnin sallimista ravintoloille. Voin vain kuvitella ravintola-alan valtavan pettymyksen. Hallituspuolueiden edustajat tarjoavat märkää rättiä maakuntien lisäksi myös ravintola-alan yrittäjien ja työntekijöiden kasvoille, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi.