Googlen varmuuskopioinnissa bugi – täyttää käyttäjien kovalevyt poistetuilla tiedostoilla

Digi · Stara.fi

Teknologiajätti Google on tarjonnut jo vuosia tietokoneiden varmuuskopiointia osana Google Drive -palveluaan. Se on toiminut vuosien ajan moitteettomasti, mutta nyt käyttäjät ympäri maailmaa raportoivat harmillisesta bugista järjestelmässä. Palvelun maksavat asiakkaat ovat saaneet tähän saakka varmuuskopioitua tietokoneensa tiedostot kätevästi pilveen, mutta nyt Googlen palvelu on alkanut yllättäen toimiakin toiseen suuntaan.

Käyttäjien raportit kertovat, että Googlen Varmuuskopiointi ja synkronointi -ohjelmisto on yllättäen ryhtynyt siirtämään käyttäjien jo poistamia tiedostoja pilvestä takaisin tietokoneelle, mikä on aiheuttanut monille käyttäjille ongelmia roskatiedostojen täyttäessä kovalevyt. Väärään suuntaan kulkeva tiedostovirta on alkanut monissa tapauksissa, kun varmuuskopiointia tekevä ohjelmisto tai käyttäjätili on asennettu uudelleen.

Harmillinen ongelma on ilmennyt erityisesti OSX-käyttäjillä viime syksystä saakka, eikä siihen ole vielä onnistuttu saamaan korjausta.