Mikroneulaus kotioloissa on turvallista – muista vain nämä asiat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mikroneulaus on todella suosittu ihonhoitomuoto, jossa kasvojen ihoa rullaillaan mikroneulasimella. Rullassa olevat pienet neulat lävistävät ihon ja tekevät siihen pieniä reikiä. Tämä kiihdyttää kollageenin tuotantoa ja tehostaa mikroverenkiertoa, mikä puolestaan auttaa häivyttämään iholta esimerkiksi arpia, juonteita ja muita näkyviä vanhenemisen merkkejä.

Mikroneulaus oli jonkin aikaa vain ammattilaisten tekemä kasvohoito, mutta nykyään neulasimia myydään myös kotiin. Kotona alle 0,3 millimetrisillä mikroneulasimilla on täysin turvallista rullailla ihoaan ja tehostaa näin omia kotona tehtyjä kasvohoitoja. Pidemmillä neuloilla tehtävät hoidot kannattaa kuitenkin jättää ammattilaisille.

Väline tulee aina puhdistaa ja desinfioida hyvin ennen käyttöä, minkä lisäksi myös kasvot tulee puhdistaa huolellisesti. Tämä on erityisen tärkeää, koska bakteerien joutuminen ihon alle voi aiheuttaa ikäviä tulehduksia. Hellävaraisen mikroneulauksen jälkeen ihoa voi helliä erilaisilla seerumeilla ja voiteilla, jotka tulevat imeytymään neulauksen jälkeen jopa 70 prosenttia paremmin kuin ehjälle iholle levitettäessä.