Lämmitä mökin tulisija maltillisesti talven jälkeen – ohjeet turvalliseen tulentekoon

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset suuntaavat nyt mökeille kesälomailemaan. Talven jälkeen kannattaa kuitenkin varmistaa, että tulisijojen hormit toimivat kunnolla. Toisin sanoen takkaan tai kiukaaseen ei kannata panna heti täyttä pesällistä puuta.

Hormin toimivuuden tarkastaa parhaiten tulitikulla. Jos savu ei nouse hormiin, voi sitä lämmittää lämminilmapuhaltimella, hiustenkuivaajalla tai kynttilällä. Hormi kuivuu parhaiten, jos sytytyksessä käytetään pientä määrää kuivaa puuta.

– Ensimmäinen käynti mökillä talven jälkeen voi aiheuttaa tulisijalle vahinkoa, jos sen lämmittää liian innokkaasti. Kylmän tulisijan lämmitys kannattaakin aloittaa varovaisesti, muistuttaa Kuivaa asiaa -hankkeen projektipäällikkö Minna Kuusela.