Selena Gomez lainasi Instagram-tiliään rasismia vastaan – nämä julkkikset seurasivat perässä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Instagram-sovelluksessa nähtiin tiistaina 2. kesäkuuta runsaasti pelkkiä mustia ruutuja aihetunnisteella #blackouttuesday. Ihmiset ovat viime päivien aikana jakaneet sankoin joukoin sosiaalisessa mediassa lähteitä ja linkkejä, joiden avulla ihmiset voivat ryhtyä tukemaan työtä rasismia vastaan ja tukea erilaisia kampanjoita ja hyväntekeväisyyskohteita. 

Poptähti Selena Gomez ilmaisi aiemmin tukensa rasismin vastaista työtä kohtaan ja päätti antaa arvokkaan seuraajakuntansa sosiaalisessa mediassa lainaan. Gomezin esimerkkiä seurasi perässä pian moni muukin tähti, joka koki, että oma sanavarasto ja tieto ei riitä kertomaan tärkeästä aiheesta.

Moni satojen miljoonien seuraama artisti on nyt antanut Instagram-tilinsä tumma-ihoisten vaikutusvaltaisten ihmisten käyttöön sitä tarkoitusta varten, että he voivat valjastaa artistien seuraajat rasismin vastaiseen taisteluun. Elite Daily -sivuston mukaan Gomezin esimerkkiä on seurannut tällä hetkellä jo muusikko Shawn Mendes ja poptähti Lady Gaga.