Jättifestivaalin siirto syksylle ei riittänyt – Coachella 2020 peruttu kokonaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on vaikuttanut rajusti musiikki- sekä tapahtumateollisuuteen, ja esimerkiksi suurin osa kesän festivaaleista on peruttu kokonaan. Nyt myös maailman tunnetuimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuvan Coachellan on uutisoitu peruuntuneen tämän vuoden osalta täysin.

Coachella oli alun perin määrä järjestää Kaliforniassa huhtikuussa, kunnes tapahtuma päätettiin siirtää kahdelle viikonlopulle lokakuussa. Suuren yleisötapahtuman järjestäminen olisi kuitenkin yleisöriski vielä syksylläkin. Niinpä festivaali on peruttu kokonaan tämän vuoden osalta. Tapahtumaa järjestävä AEG on myös ilmoittanut irtisanovansa 15 prosenttia työntekijöistään.

Seuraava Coachella saatetaan järjestää tavallista pienemmässä mittakaavassa noin 60 prosentin kapasiteetillä huhtikuussa 2021. Billboard-lehden mukaan on kuitenkin myös mahdollista, että Coachella jseuraavan kerran vasta lokakuussa 2021 täydessä mittakaavassa.

Tämän vuoden Coachella-festivaaleilla oli määrä esiintyä muun muassa Rage Against the Machine, Frank Ocean ja Travis Scott. Myös toisen yhdysvaltalaisen jättifestivaalin, Lollapaloozan on ilmoitettu peruuntuneen kokonaan tämän vuoden osalta.