NASA julkaisi upeita kuvia – Juno-luotain kuvasi Jupiteria lähietäisyydeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASAn Juno-luotain on tutkinut Jupiteria saavutettuaan planeetan kiertoradan kesäkuussa 2016. Nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto on julkaissut uusia näyttäviä kuvia aurinkokunnan suurimmasta planeetasta.

NASAn tuoreissa kuvissa Jupiteria päästään ihastelemaan lähietäisyydeltä. Pienikokoisella JunoCam-kameralla kuvatuista otoksista voidaan erottaa planeetan kaasukehän yläpilvien tekstuuria ja kuuluisa suuri punainen pilkku, 30 000 kilometriä pitkä ja 14 000 kilometriä leveä jatkuva pyörremyrsky.

Juno on kiertänyt Jupiterin ympäri jo 27 kertaa, ja sen on määrä kiertää planeettaa 30 kesäkuuta 2021 saakka. Luotaimen avulla pyritään valottamaan planeetan historiaa tutkimalla esimerkiksi sen kaasu- ja magneettikehää.

 

NASA
NASA
NASA
NASA