Pariskunnan huikea löytö rantahiekasta – muinaisen jättiläishain valtava hammas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen South Carolinassa asuvan pariskunnan päiväkävely sai taannoin taatusti odottamattoman käänteen. He tulivat löytäneeksi muinaisen vesipedon jättiläismäisen hampaan.

Jessica Rose-Standafer Owens oli kävelyllä aviomiehensä Simonin kanssa, kun hän huomasi hiekasta pilkottavan jotain outoa. Se paljastui muinaisina aikoina valtamerissä uineen megalodon-hain hampaaksi. Hampaalla on pituutta lähes 15 senttiä ja se painaa noin 450 grammaa. Pariskunta esitteli löydöstä sosiaalisessa mediassa.

Megalodonien arvioidaan eläneen 23-30 miljoonaa vuotta sitten. Valtavat hait saattoivat kasvaa jopa 18 metrin pituisiksi, ja lukeutuivat näin ollen suurimpiin maapallolla koskaan eläneistä saalistajista. Suurin koskaan löydetty megalodonin hammas on lähes 19 sentin kokoinen.

 

If I never find another shark tooth, I will be just fine! And we may have just been a tad bit excited when we found it…

Publiée par Jessica Rose-Standafer Owens sur Dimanche 17 mai 2020