Sony paljasti: Tältä näyttää Playstation 5

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony järjesti torstaina The Future of Gaming -tilaisuuden, jossa se esitteli tulevaa Playstation 5 -konsolia. Internetissä suorana lähetetyssä tilaisuudessa nähtiin myös ensi kertaa miltä laite näyttää.

Playstation 5 eroaa aikaisemmista kulmikkaista Playstation-laitteista erityisesti muotoilunsa ja suuremman kokonsa ansiosta. Esitelty laite on musta ja valkoinen, joskin on toki todennäköistä että konsolista julkaistaan erivärisiä versioita. Tulevan Xbox Series X -konsolin laatikkomaisesta muodosta laite eroaa melkoisesti.

Playstation 5 tulee myyntiin sekä levyasemalla varustettuna että Digital Edition -versiona, johon pelejä on mahdollista hankkia vain verkon kautta. Konsolille alkuun julkaistavia pelejä ovat muun muassa Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Resident Evil 8: Village ja suomalaisen Housemarque-yhtiön Returnal. Uuden Playstationin on määrä ilmestyä vielä tämän vuoden puolella, mutta tarkkaa julkaisupäivämäärää Sony ei toistaiseksi paljastanut.