Mies yritti räjäyttää cheerleaderit – räjäyttikin vahingossa oman kätensä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pommi-iskua suunnitellut Yhdysvaltalainen mies on päätynyt räjäyttämään vain omat kätensä. 23-vuotias Cole Carin pidätettiin hänen valmistaman pommin lauettua ennenaikaisesti.

Virginiassa asuva mies hakeutui sairaalahoitoon menetettyään toisen kätensä, osan sormistaan ja saatuaan sirpalehaavoja kaulaansa ja niskaansa. Carini väitti saaneensa vammat ruohonleikkuuonnettomuudessa, mutta viranomaiset haistoivat palaneen käryn miehen kertomuksessa.

Carinin hoitamaton piha ei osoittanut merkkejä taannoisesta nurmikon leikkaamisesta. Sen sijaan talosta löytyi todisteita räjähdyksestä, räjähdysherkkiä aineita, ruosteisia nauloja ja verisiä jälkiä. Poliisi takavarikoi myös kirjeen jossa Carin kirjoitti suunnittelemastaan terrori-iskusta.

Carini oli Daily Beast -lehden mukaan suunnitellut räjäyttävänsä pommilla kuumaksi kuvailemiaan cheerleadereita ostoskeskuksessa. Hän kertoi kirjeessä aikovansa tehdä samoin kuin Elliott Rodger vuonna 2014. Naisvihamielisen incel-liikkeen ihailema Rodger tappoi tuolloin Kaliforniassa suorittamassaan iskussa kuusi ihmistä ja itsensä.