Kahvila palkkasi robottibaristan – syynä korona

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on vaikuttanut merkittävästi ravintoloihin ja kahviloihin. Ravintoloiden asiakaspaikkoja on jouduttu monissa maissa vähentämään, ja hygieniaan täytyy kiinniittää entistä enemmän huomiota.

Vaikka rajoitteita on esimerkiksi Etelä-Koreassa jo purettu, kehotetaan ihmisiä edelleen harjoittamaan sosiaalista eristäytymistä. Eräässä Daejeonissa sijaitsevassa kahvilassa sitä on pyritty helpottamaan ottamalla käyttöö robottibarista.

Robotti ei ainoastaan toimi tarjoilijana, vaan se myös valmistaa 60 erilaista asiakkaiden tilaamaa kahvia. Se kykenee myös komunikoimaan ja määrittämään parhaat reitit pitkin ravintolaa itseohjaavan teknologian avulla.

Robottibaristat kehittäneen Vision Semiconin tutkimusjohtajan mukaan robotit voisivat helpottaa sosiaalista eristäytymistä julkisissa paikoissa. Yhtiön tavoitteena on myydä robottibaristoja ainakin 30 kahvilaan tämän vuoden aikana, uutisoi Reuters.