Rovaniemen poliisi: Runsaasti häiriökäyttäytymistä ravintolailtojen jälkeen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ravintolat saavat ottaa asiakkaita sisään puolet normaaleista asiakasmääristä ja olla auki kello 23:00 saakka. Aikainen sulkemisaika on aiheuttanut sen, että ihmiset järjestävät railakkaita jatkoja pihalla ja yksityisasunnoissa. Nämä jatkot työllistävät puolestaan poliisia.

Ravintoloissa rauhallista, koska siellä työskentelee ammattilaisia ja turvallisuushenkilökuntaa, mutta aniharva bilettäjä suuntaa baarista kotiinsa ennen puolta yötä. Tämä tarkoittaa luvattomia kokoontumisia. Rovaniemellä ihmiset ovat kerääntyneet Jäämerentien uimarannalle.

– Kesän saavuttua vihdoin Rovaniemellekin, ovat kyseisellä uimarannalla tapahtuneet levottomuudet, pahoinpitelyt ja häiriökäyttäytyminen työllistäneet poliisia paljon etenkin ravintoloiden sulkeutumisajan jälkeen. Rannalla näyttää iltaisin oleskelevan paljon myös alaikäisiä juhlijoita, Lapin poliisista kerrotaan ja selvennetään, että poliisi valvoo aluetta tehostetusti.

– Rovaniemen Jäämerentien uimarannalla tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä väkivaltainen välien selvittely, jossa oli osallisena useampi noin 20-vuotias nuori. Poliisi on selvittänyt uimarannan tapahtumia haltuun saadun videomateriaalin, sekä paikalla olleilta kuultujen kertomusten perusteella. Vakavilta vammoilta onneksi vältyttiin, poliisi jatkaa.