Boston Dynamicsin robottikoira ilmestyi myyntiin – hinta 66 000 euroa

Digi · Tim Isokivi

Boston Dynamics -yhtiö ilmoitti viime vuonna alkavansa myydä lukuisista viraalivideoista tuttuja Spot-robottikoiriaan. Myyntiin laskettiin alkuun vain 150 kappaleen erä yrityksille, joiden täytyi lähestyä Boston Dynamicsia erillisellä ostohakemuksella.

Nyt mikä tahansa Yhdysvalloissa toimiva yritys voi hankkia Boston Dynamicsin Spot-robotin. Spot Explorer -paketti pitää sisällään Spot-robotin lisäksi muun muassa kaksi akkua, laturin, ohjaustabletin, kuljetuslaatikon ja takuun. Lisäksi asiakkaat saavat kaupan päälle Spotin järjestelmän päivitykset sellaisten ilmestyessä.

Spot-robotin hankkiminen ei tule odotetusti aivan edulliseksi. Yksi Spot Explorer -paketti maksaa 74 500 dollaria, eli yli 66 000 euroa. Boston Dynamicsin kauppaehtojen mukaan asiakkaan tulee luvata, että Spot-robottia käytetään ainoastaan hyödyllisiin ja hyviin tarkoitusperiin, uutisoi Techcrunch.