Huijari esiintyi Oulun Kärppien mainosmyyjänä – jäi lopulta kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oululainen mies on tehtaillut petoksia kahden vuoden ajan ennen kiinni jäämistään. Mies huijasi rahaa yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Hän muun muassa esitti olevansa Oulun Kärpät Oy -jääkiekkojoukkueen mainosmyyjä.

Oulun poliisi kertoo, että huijari on esiintynyt Oulun Kärppien nimissä ja seuran myyjänä. Hän on lähettänyt lukuisille yrityksille sopimuksia mainospaikoista ja valinnut kohteekseen sellaisia yrityksiä, joiden kanssa Oulun Kärpät Oy:llä ei juuri sillä hetkellä ole ollut yhteistyötä. Lisäksi epäilty on ollut järjestämässä Ouluun kansainvälistä jalkapalloturnausta, mikä itsessään ei koskaan toteutunut.

Hän huijasi yrityksiltä rahaa jalkapalloturnausta varten ja tuhlasi varat. Lisäksi sama henkilö on tarjonnut korvausta vastaan urheiluvalmennuksia ja personal trainer -palveluita. Valmennuksia ei koskaan toteutettu. Lisäksi hän vuokrasi asunnon toisen henkilön henkilötietoja käyttäen.

Motiiviksi mies on kertonut henkilökohtaisen huonon taloudellisen tilanteensa. Miestä epäillään yhteensä kahdesta törkeän petoksen yrityksestä, kahdestatoista petoksesta, kahdesta petoksen yrityksestä, viidestä lievästä petoksesta ja identiteettivarkaudesta.