Kolme ravintoterapeuttia vastaa: Probiootit tekevät terveen suoliston

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisen ruoansulatuskanava määrittelee terveyttä ja hyvinvointia enemmän kuin moni ajatteleekaan. Sanotaan, että suolistossa on ihmisen toiset aivot. Siksi ruoansulatuskanavaa kannattaa helliä ja hoitaa oikein.

PureWow kysyi kolmelta ravintoterapeutilta, mikä on tärkein asia suoliston hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Kaikki vastasivat: Probiootit. Ne ovat mikrobeja, jotka vaikuttavat myönteisesti ruoansulatuskanavan mikrobistoon tasapainottamalla sitä. Mistä probiootteja sitten saa?

Maustamaton jugurtti, piimä, hapankaali ja kimchi ovat mainioita probioottien lähteitä. Toki maitohappobakteereita saa myös lisäravinteena, mutta paras tapa on nauttia ne ruoan muodossa. Yllättäen myös paljon inuliinia sisältävä valkosipuli on todettu tutkimuksissa mainioksi suoliston toiminnan edistäjäksi.