Naiselle toimitettu Amazon-paketti sisälsikin huumaavia kipulääkkeitä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Internetin kautta tilatuista paketeista paljastuu toisinaan vääriä tuotteita, mutta harva odottaisi löytävänsä tilauksesta huumeinakin käytettäviä vahvoja kipulääkkeitä. Eräälle Kalifornian Glendalessa asuvalle naiselle kävi juuri näin.

Nimettömänä pysyttelevä nainen oli odotellut Amazon-tilaustaan ja oli iloinen paketin ilmestyttyä hänen ovelleen. Sisältä paljastui kuitenkin tilatun tulostimen musteen lisäksi seitsemän purkillista huumausaineiksikin luokiteltuja vahvoja kipulääkkeitä. Paketti sisälsi opiaatteja kuten oksikodonia, hydrokonia ja morfiinia sekä laskun Yhdysvaltojen huumepoliisi DEA:lta.

– Tehdään tämä selväksi: DEA ei lähettänyt pakettia eivätkä nämä lääkkeet olleet missään vaiheessa DEA:n hallussa, huumepoliisin agentti Bill Bodner kuvailee.

Bodnerin mukaan New Yorkissa sijaitsevan apteekin oli määrä hävittää lääkkeet Texasissa toimivan yhtiön kautta ja tarvitsi siihen valtion luvan, mikä selitti DEA:n laskun. Poliisi epäilee lähetyksestä huolehtineen ulkopuolisen tahon liittäneen pakettiin vahingossa väärän osoitelapun. Amazonin edustaja kertoo ABC 7 -uutissivustolle, ettei verkkokaupassa myydä paketista löytyneitä väärinkäyttöpotentiaalin sisältäviä lääkeaineita.