Kalastajan keitto onnistuu aina – marttojen reseptistä jättihitti

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kalaruoka on parasta silloin, kun saalis on itse saatu ja se valmistetaan tuoreena suoraan ruoaksi. Kalakeitto on perinteinen suomalainen ruoka, joka on konstailettomasta valmistustavasta suussasulavan herkullinen – ja terveellinen!

– Kalastajan keitto syntyy juuri siitä kalasta, mitä saaliiksi on satuttu saamaan. Lisää tähän herkulliseen keittopohjaan siis mieluistasi kalaa, Martat vinkkaa Instagramissa.

Kalaa tulee saada noin puolen kilon verran. Keitossa kypsennetään ensin kasvikset liemessä, kunnes kala lisätään kattilaan. Kalaa ei kannata keittää kauan aikaa, jotta se pysyy kasassa sopivina suupaloina, noin viisi minuuttia riittää.

View this post on Instagram

Kalastajan keitto syntyy juuri siitä kalasta, mitä saaliiksi on satuttu saamaan. Lisää tähän herkulliseen keittopohjaan siis mieluistasi kalaa. OHJE 6–8 perunaa 2 porkkanaa 1 sipuli 7 dl vettä 1–1 ½ kalaliemikuutiota 2 tl suolaa 7 kokonaista maustepippuria 500 g kalaa 3 dl maitoa 1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi. 2. Kuori ja silppua sipuli. 3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit. 4. Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan. 5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. 6. Lisää maito. Anna keiton kuumentua. 7. Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon. 8. Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää. #aikaaollakotona #martat #marttailu #kala #kalakeitto #keitto #kotiruokaa #arkiruokaa #kesäruokaa #peruna #porkkana #sipuli

A post shared by Martat (@marttailu) on