Kaisa kohtasi somessa Mikon, joka tarvitsi rahaa – näin nettihuijarit iskevät Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa tapahtuvat huijaukset ovat nykyisin hyvin yleisiä, ja lähes jokaiselle netin käyttäjälle tulee esimerkiksi sähköpostitse huijausviestejä. Monet yksinäiset keski-ikäiset naiset voivat kohdata tällaisia lähestymisiä sosiaalisessa mediassa, jossa netti-ihastuminen päättyy usein rahojen ja tekaistun miehen katoamiseen.

Nyt elokuvaohjaaja Kaisa Rastimo on päättänyt selvittää mitä hänen somessa kohtaamansa lahtelainen Mikko Nieminen oli miehiään. Rastimo kertoo Mikon olleen kuvien perusteella charmikas mies, jonka kuvat vihjasivat mahdollisuudesta unelmalomaan. Elokuvaohjaaja kertoo Facebook-päivityksessään päättäneensä selvittää kuka Mikko oli, koska tällaiset huijarit ovat onnistuneet saamaan suomalaisnaisilta suuriakin rahasummia.

Rastimo julkaisi verkossa somekeskustelunsa Mikon kanssa kertomansa mukaan sanasta sanaan. Siitä selviää hyvin miten nämä huijarit pyrkivät saamaan naisilta rahaa erilaisin verukkein. Mikko kertoi tarvitsevansa 3 500 euroa porakoneensa korjaamiseen. Huonoa suomeaan hän selitti Yhdysvalloissa asumisella. Ellei palaneen käry olisi noussut miehestä jo heti alussa, olisi se tullut huomata viimeistään, kun tämä ei kertonut omaa tilinumeroaan ja alkoi kysellä naisen tilinumeroa.

Tässä alla ote käydystä keskustelusta. Lue Rastimon koko somekeskustelu tästä linkistä.

MIKKO NIEMINENMistä puhut. Ok voit lähettää minulle tilisi tiedot ?

KAISAHaluatko sinä lähettää minulle rahaa?

MIKKO NIEMINENHaluan tilinumeroasi, jotta voin myös siirtää rahaa siitä.

KAISAHaluatko sinä siirtää minun tililtäni rahaa sinun tilillesi?

KAISAOletko sinä kiinnostunut enemmän minun tilinumerostani kuin minusta?