Toinen korona-aalto Kiinassa – tartuntoja Pekingin tukkutorilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pekingissä vahvistettiin viime viikonloppuna uusia koronavirustartuntaryppäitä ensimmäisen kerran 60 vuorokauteen. Kaikki tartunnat ovat peräisin Haidianin tukkutorilta, jota pidetään Aasian suurimpana maataloustuotteiden torina.

Viikonloppuna on vahvistettu 42 uutta taruntaa, CGTN uutisoi. Tartuntatori on 157 jalkapallokentän kokoinen alue, jossa myydään 80 prosenttia kaikista Pekingin maataloustuotteesta. Aiemmin uutisoitiin toisesta tartuntaryppäästä Xinfadin tukkutorille ja viruksen oletetaan levinneen samoilla toreilla työskennelleiden myyjien kautta.

Peking on sulkenut yli 30 asuinaluetta karanteeniin. Viranomaiset pelkäävät koronaviruksen toisen aallon vahvistumista. Maassa on vartijoita, jotka vahtivat karanteenissa olevia ihmisiä ja estävät heidän liikkumisensa.