Nyt kannattaa luovuttaa! Veripalvelu tarvitsee apuasi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kerrankin suomalaisilla on lupa luovuttaa, nimittäin verta tarvitsevien ihmisten käyttöön. Verenkäyttö oli muutaman kuukauden katkolla leikkaussalien ollessa kiinni kiireettömille tapauksille kevätkuukausina koronaviruksen vuoksi. Verentarve on nyt kuitenkin entisellään.

Suomessa tarvitaan päivittäin 800 verenluovuttajaa joka arki päivä. Verenluovutukset toimivat nykyään ajanvarauksella ja oman paikkakunnan verenluovutustilaisuudet voi tarkastaa Veripalvelun sivuilta. Lisäksi veripalvelutoimistot palvelevat luovuttajia kymmenessä vakipaikassa.

– Verenluovutukseen voi tulla turvallisin mielin. Veripalvelulla on käytössä pandemian aikaiset varotoimet, joiden avulla pystytään muun muassa rajoittamaan luovutustiloissa olevien ihmisten määrää, Suomen Punainen Risti tiedottaa.