Jurassic World -kuvaukset jatkuvat – turvatoimiin sijoitettu miljoonia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käytännössä koko Hollywoodin elokuvateollisuus joutui keväällä pattitilanteeseen koronakriisin ansiosta. Etenkin isokokoisempien tuotantojen kuvaukset jouduttiin keskeyttämään kuukausien ajaksi. Nyt Hollywood-tuotantojen kuvauksia ollaan kuitenkin hiljalleen jatkamassa.

Chris Prattin ja Bryce Dallas Howardin tähdittämän Jurassic World: Dominion -elokuvan kuvaukset jatkuvat ensimmäisenä suuren luokan elokuvaprojektina 6. heinäkuuta Lontoon Pinewood-studioilla. 20-viikkoiseksi suunnitellut kuvaukset keskeytyivät maaliskuussa vain neljän viikon jälkeen koronapandemian vuoksi.

Universal-tuotantoyhtiön kerrotaan käyttäneen noin viisi miljoonaa dollaria tuotannon turvallisuuden parantamiseksi. Kuvauksissa on Deadline-sivuston mukaan jatkuvasti paikalla hoitohenkilöstö sekä 150 käsien desinfiontipistettä, ja työryhmä saa pakollisen turvavalmennuksen. Lisäksi kaikkien kuvauksissa olevien täytyy käyttää suojamaskeja, poislukien näyttelijät heidän kuvattavien kohtausten aikana.