Metsäpalon riski on nyt suuri – älä sytytä avotulta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on annettu metsäpalovaroitus useampaan maakuntaan. Varoituksen luokitus on noussut paikoin jopa vaaralliseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että metsäpalot voivat syttyä nyt hyvin helposti.

Ilmatieteen laitoksen tämän hetkisen sääennustuksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen tai erittäin ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät todella nopeasti. Varoitus on annettu kaikkialla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläpuolella sijaitsevilla alueilla sekä Sodankylässä.

– Loppuviikon ennusteen vuoksi jokaisen on vältettävä kaikkea sellaista toimintaa, joka voi johtaa maaston tai metsäpohjan syttymiseen. Syttyessään metsäpalo leviää erittäin nopeasti ja voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja, toteaa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Viljanen.