Lauri Tähkän kappale oli viime vuoden soitetuin – Arttu Wiskari nousi toiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musiikin ammattilaisten tekijänoikeusjärjestö Teosto on listannut viime vuoden soitetuimmat suomalaiskappaleet. Lauri Tähkän esittämä Palavaa vettä nousi ensimmäiseksi 11.500 esityskerrallaan. Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla oli upeasti toisena.

– Palavaa vettä on Lauri Tähkän, Arto Tuunelan, Timo Kiiskisen ja Jukka Immosen säveltämä, sanoittama ja sovittama ja sen esittää Lauri Tähkä. Viime vuonna kappale soi etenkin kaupallisilla radiokanavilla. Kaupallisten radiokanavien soitetuimpien listalle ylsivät kotimaisista kappaleista myös Arttu Wiskarin esittämä, Janne Rintalan ja Mika Laakkosen kappale Suomen muotoisen pilven alla, Teostosta tiedotetaan.

Tuure Kilpeläisen esittämä Autiosaari oli viime vuoden tanssipaikkojen suosikkikappale. Se jyräsi vuodesta 2000 yhtäjaksoisesti ykkösenä olleen Rauli Somerjoen Paratiisin. Jean Sibeliuksen sävellykset olivat eniten ulkomailla soitettuja suomalaiskappaleita.