Nyt sitä saa! Kotimainen mansikka on todella makea maultaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mansikoita myydään tällä hetkellä tiloilta, kaupoista, toreilta ja marjanmyyntipisteistä. Marjoja voi hankkia suoraan marjatiloilta myös itsepoimien. Kotimainen mansikka on tänä vuonna todella makean makuinen.

– Kotimaiset mansikat ovat tällä hetkellä laadukkaita ja hyvin makeita. Makeimmat mansikat syntyvät, kun yö- ja päivälämpötilojen ero on suuri. Helteiset päivät ja viileät yöt saavat aikaan mansikalle sen ominaisen maun, Hedfelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta kerrotaan.

Mansikka on kypsynyt nyt Keski-Suomen korkeudella asti suotuisten säiden ansiosta. Mansikat kannattaa pakastaa pienen sokeriripauksen kera, jotta niissä olevat vitamiinit säilyvät paremmin. Lisäksi niistä voi keittää hilloja ja tehdä tietenkin mansikkakakkua.