Kuopiossa kurlataan elokuussa – MM-kilpailut järjestetään jo kuudetta kertaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äkkiseltään kurlauksen maailmanmestaruuskilpailut kuulostavat Aku Ankan idealta Ankkalinnassa järjestettäväksi tapahtumaksi. Kyseessä on kuitenkin aitokuopiolainen perinne, jossa joukkueet pääsevät mittelöimään kurlaustaidoistaan MM-tasolla.

Kurlauksen kuudennet MM-kilpailut järjestetään Kylpylähotelli Rauhalahdessa lauantaina 15. elokuuta. Kurlauksella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä veden tai suuveden kanssa. Kyseessä on pallopeli, joka on ikäänkuin savolainen versio curlingista. Ideana on harjata ja heittää koivusta tehtyjä palloja maassa olevaa nänniä kohti.

Kisoihin on tähän mennessä ilmoittautunut noin 15 joukkuetta. Ilmoittautumisia otetaan vastaan perjantaihin 31. heinäkuuta saakka. Sääntökirjaan voit tutustua kurlauksen kotisivuilta.