Satelliitti kuvasi maailman pisimmän salaman – pituus yli 700 kilometriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taivaalle ilmestyviä salamoita päästään ihastelemaan kesäisten ukkosten myötä. Aivan jokaisen ukkosmyrskyn yhteydessä ei tosin todisteta samanlaisia ilmestyksiä kuin vuonna 2018 Brasiliassa.

Maailman ilmatieteen laitos on ilmoittanut 31. lokakuuta 2018 Brasiliassa nähdyn salaman olleen pisin koskaan mitattu laatuaan. Atlantin valtamereltä Brasiliaan ja Argentiinaan yltäneen salaman pituudeksi mitattiin 709 kilometriä. Pituus on siis samaa luokkaa kuin Helsingin ja Rovaniemen etäisyys linnuntietä mitattuna.

Maailman ilmatieteen laitos ilmoitti samalla myös kauimpaan näkyvissä pysyneen salaman ennätyksen rikkoutuneen. Argentiinan taivaalle 4. maaliskuuta 2019 ilmestynyt salama kesti jopa 16,73 sekuntia. Aikaisempi salaman pituusennätys oli 321 kilometriä ja pisimpään näkyneen salaman ennätys puolestaan 7,74 sekuntia.