Empire-näyttelijän maine romuttui – voi jäädä ilman korvauksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Empire-draamasarjan näyttelijätähti Jussie Smollett nousi kertaheitolla otsikoihin pahoinpitelyn vuoksi 1,5 vuotta sitten. Ensin epäiltiin, että hyökkäys oli rasistinen viharikos, koska näyttelijä on tummaihoinen ja avoimesti homoseksuaali. Pian poliisit väittivät miehen lavastaneen pahoinpitelynsä itse.

Poliisi selvitti nopeasti tapahtuneen jälkeen, että pahoinpitelystä syytetyt nigerialaisveljekset olivat Smollettin tuttuja entuudestaan. Epäiltiin, että Smollett olisi lavastanut oman hyökkäyksensä. Syytteistä luovuttiin lopulta, mutta Jussie Smollettin maine ja ura oli tuhoutunut.

Hän teki kanteen asiaa käsitellyttä Chicagon kaupunkia vastaan ja toivoi saavansa aiemmin maksamansa 10.000 dollarin takuusumman takaisin. Nyt tuomari on lopettanut asian käsittelyn ja jutusta on luovuttu, Reuters uutisoi.

Jussie Smollettin alkuperäiset syytteet hyökkäyksen tilaamisesta palautettiin käsittelyyn korkeammasta oikeudesta. Toisin sanoen mies joutuu nyt odottamaan hyökkäysjutun uudelleenkäsittelyä. Mikäli hänet todetaan syyttömäksi, voi näyttelijä vaatia uudelleen korvauksia Chicagon kaupungilta oikeusteitse. Kaupunki vaatii puolestaan näyttelijältä puolen miljoonan dollarin korvauksia liittyen oikeudenkäyntikuluihin ja rikostutkijoiden ylityökorvauksiin pahoinpitelyjutussa.