Harmaapapukaija Igor karkasi Haminasta – osaa matkia palohälyttimen ääntä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Haminasta karannut harmaapapukaija nimeltään Igor on saattanut lentää pitkän matkan reissullansa. Lintu karkasi Haminasta jo 18. kesäkuuta, ja siitä on tehty mahdollisesti viimeisin havainto Kouvolan Inkeroisissa. Metsästä oli nimittäin kuulunut palohälyttimen ääntä.

Igor osaa matkia palohälyttimen äänen lisäksi puhetta, ja se saattaa huudella etenkin ilta-aikaan: ”Heippa kulta!”. Harmaapapukaijan katoamisesta on tehty ilmoitus Suomen kadonneiden ja löydettyjen papukaijojen ryhmään Facebookissa. Lintua ei kannata yrittää ottaa kiinni itse.

– Jos havaitset luonnossa lemmikkilinnun, ota siitä valokuva, pysy linnun läheisyydessä, pidä näköyhteys ja tarkkaile suuntaa johon lähtee jos lentää pois. Ilmoita havainnosta heti numeroon 046 622 1577 ja koita kertoa mahdollisimman tarkkaan missä lintu on.