Riikinkukon lento kuvattiin videolle – ylväs näky hidastettuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Riikinkukkourokset esittelevät mielellään mahtavaa pyrstöään. Ne tepastelevat ihmistenkin edessä keikareiden tavoin. Nyt on kuvattu videolle yhden urosyksilön lentosuoritus hidastettuna.

Floridan Orlandossa asuva henkilö oli nähnyt etupihallaan komean riikinkukon. Hän päätti kaivaa puhelimensa esiin ja kuvata lintua. Hetken mielijohteesta hän kuvasi videon hidastettuna. Päätös kannatti, sillä riikinkukko lennähti hetkessä kuvaajan talon katolle.

Sininen riikinkukko on ylväs näky punaista taloa vasten ja videolle on upeasti ikuistettu linnun sulkapeitteen hulmuaminen. Riikinkukkourosten pyrstösulat voivat kasvaa peräti 1,5 metrin mittaiseksi. Riikinkukkoja elää myös Suomessa Korkeasaaren eläintarhassa.