TikTok kiellettiin Intiassa – syynä maan ja Kiinan väliset jännitteet

Digi · Tim Isokivi

Somesovellus TikTok on nauttinut valtavasta suosiosta Intiassa. Nyt sovellus on kuitenkin kielletty maassa Intian ja Kiinan välillä kiristyneiden jännitteiden seurauksena. Intian hallitus määräsi maanantaina yhteensä 59 kiinalaista sovellusta estettäviksi maassa.

Joukossa on TikTokin lisäksi muun muassa WeChat-pikaviestisovellus ja Clash of Kings -mobiilipeli. TikTokilla oli lokakuussa 2019 arviolta 200 miljoonaa intialaista käyttäjää. Intian hallituksen mukaan päätöksen taustalla on käyttäjien henkilökohtaisten tietojen ja Intian riippumattomuuden suojeleminen haitalliseksi kuvailemiltaan sovelluksilta, uutisoi Buzzfeed.

TikTok on puolestaan kiistänyt jakavansa sovelluksen keräämiä tietoja Kiinan hallituksen kanssa. Intian ja Kiinan välit ovat kiristyneet etenkin taannoisen valtioiden rajalla tapahtuneen yhteenoton seurauksena. Välikohtauksessa kuoli 20 intialaista sotilasta.