Plastiikkakirurgi lupaa asiakkaille 15 senttiä lisää pituutta- operaatio maksaa 75 000 dollaria

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat plastiikkakirurgit ovat erikoistuneet suurentamaan tai pienentämään tiettyjä kehon osia. Las Vegasin LimbplastX Institute -vastaanoton omistava Kevin Debiparshad väittää voivansa lisätä ihmisten pituutta.

Harvardissa opiskellut kirurgi ja ortopedian erikoislääkäri kertoo voivansa kasvattaa ihmisten raajoja jopa 15 sentin edestä. Operaatiossa sääri- tai reisiluiden kohdalle asetetaan leikkauksessa laite, joka venyttää raajoja hiljalleen. Leikkauksen jälkeen potilas käyttää eräänlaista kaukosäädintä kasvattaakseen raajojen luita noin millimetrin verran päivässä.

Toimenpide maksaa potilaalle 75 000 dollaria, eli yli 66 000 euroa. Debiparshadin mukaan toimenpide on yleensä kivuton. Hänen entinen potilaansa Irving Rodriguez kuvailee sitä kuitenkin yhdeksi elämänsä kivuliaimmista kokemuksista.

New York Post -lehden mukaan luiden pituuden kasvattamiseen tähtääviä operaatioita on tehty jo 100 vuoden ajan. Kuten kaikissa plastiikkakirurgian toimenpiteissä, siihen liittyvät omat riskinsä. Debiparshad varoittaa potilaiden saattavan menettää esimerkiksi atleettisia kykyjään sen seurauksena.