Hurja kuva leviää verkossa – nyt on lepakolla kokoa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pahasta lepakkokammosta kärsivien ei todennäköisesti kannata valita matkakohteekseensa Filippiinejä. Maassa nimittäin elää varsin suuria lepakoita, kuten viraalina levinnyt tuore kuva paljastaa.

Twitterissä levinneessä kuvassa nähdään suurikokoinen lepakko, jota kuvailtiin jopa ihmisen kokoiseksi. Vaikka lepakon väittäminen aikuisen ihmisen kokoiseksi on melkoista liioittelua, on kyseessä todellinen eläin. Hedelmälepakoiden heimoon lukeutuvan, Filippiineillä elävän isoakerohekkon siipien kärkiväli voi olla jopa 1,7 metriä.

Kuvaa kommentoineen filippiiniläisen Twitter-käyttäjän mukaan isoakerohekkojen varsinainen vartalo vastaa kooltaan suurin piirtein keskikokoisen koiran vastaavaa. Hurjasta koostaan huolimatta lepakot ovat ihmisille vaarattomia. Hedelmälepakko-nimen mukaisesti ne käyttävät ravinnokseen hedelmiä ja pähkinöitä.