Mies rikkoi riippuliidon maailmanennätyksen – liiti 357 kilometriä yhtäjaksoisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Riippuliitimillä ei tyypillisesti suoriteta järin pitkiä matkoja. Nyt eräs Yhdysvaltalainen lajin harrastaja on kuitenkin liitänyt lähes 360 kilometrin pituisen matkan.

Owen Morse lensi riippuliitimellä 19. kesäkuuta yhtäjaksoisesti 222,22 mailin, eli 357,6 kilometrin matkan Kalifornian Owens Valleyn yläpuoellla. Matka vastaa lähes Helsingin ja Joensuun etäisyyttä linnuntietä mitattuna. Se taittui Morselta yhdeksässä tunnissa ja 36 minuutissa.

Jonglööriduo The Passing Zoneen kuuluva Morse tuli tempauksensa myötä rikkoneeksi pisimmän yhtäjaksoisen riippuliidon maailmanennätyksen. Mies kertoo Wills Wing -sivustolle ennätyksen rikkomisen olleen hänelle unelmien täyttymys. Morse on yrittänyt rikkoa ennätystä kuuden vuoden ajan epäonnistuen edellisillä kerroilla muun muassa metsäpalojen ja voimakkaiden tuulien vuoksi.