FBI tutkii uudelleen avoimeksi jäänyttä kuolemantapausta – Netflix-sarja nosti mysteerin uudelleen tapetille

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin valikoimiin ilmestyi taannoin Unsolved Mysteries -dokumenttisarja, joka perhetyy avoimeksi jääneisiin rikos- ja katoamistapauksiin ja muihin mysteereihin. Yksi sarjan jaksoista kertoo Alonzo Brooksista, joka katosi Kansasissa vuonna 2004 ja löydettiin myöhemmin kuolleena.

Tapaus jäi avoimeksi, mutta moni epäilee tummaihoisen nuorukaisen kuoleman taustalla olleen rasistinen viharikos. Tapaus sai dokumenttisarjan myötä uutta huomiota, ja nyt FBI on ilmoittanut aloittaneensa uudelleen Brooksin kuolemaan liittyvät tutkinnat. FBI tarjoaa 100 000 dollarin palkkiota pidätykseen liittyvästä vihjeestä.

Alonzo Brooks osallistui ennen katoamistaan juhliin, joissa hänen kerrotaan joutuneen muiden vieraiden rasististen kommenttien kohteeksi. 23-vuotiaan miehen kengät löydettiin myöhemmin tien varrelle hylättyinä. Poliisin etsittyä Brookia tuloksetta kuukauden ajan miehen perhe aloitti omat etsintänsä, joiden myötä hänen ruumiinsa löydettiin läheisestä purosta.