Sony lanseerasi henkilökohtaisen ilmastointilaitteen – sujautetaan paidan sisään

Digi · Tim Isokivi

Tuulettimien ja ilmastointilaitteiden myynti kasvaa kesähelteiden aikaan, mutta aina niistäkään ei ole hyötyä. Harva nimittäin tulee kanniskelleeksi isokoista tuuletinta mukanaan esimerkiksi ulkona tai töissä liikkuessaan.

Nyt teknologiajätti Sony on lanseerannut henkilökohtaisen ja pienikokoisen Reon Pocket -ilmastointilaitteen. Suurin piirtein lompakon kokoinen ja 85 grammaa painava termoelektrinen tuuletin sujautetaan sille varta vasten suunnitellun t-paidan niskassa sijaitsevaan taskuun. Bluetooth-ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi säädellä tuulettimen tehoa älypuhelimella.

Reon Pocketin kerrotaan Designboom-sivuston mukaan kykenevän viilentämään käyttäjän ruumiinlämpöä jopa 13 asteen verran. 90 minuutin ajan yhdellä latauksella toimiva laite toimii myös lämmittimenä viileillä ilmoilla. Laitteen hinta on Japanissa 14 080 jeniä, eli noin 117 euroa.