Apple varoittaa – älä sulje Macbookin kantta tietokoneen kamera peitettynä

Digi · Tim Isokivi

Monilla on tapana peittää kannettavan tietokoneen etuosassa sijaitseva kamera joko tarralla tai sille varta vasten luodulla suojalla. Syynä tähän on useissa tapauksissa pelko siitä, että hakkerit saattaisivat kaapata kameran käyttäjän tietämättä.

Nyt Apple on kuitenkin varoittanut kameran peittämisessä mahdollisesti piilevästä vaarasta. Yhtiö on kehottanut käyttäjiä poistamaan kameran suojan aina ennen koneen kannen sulkemista. Kameran suoja, erityisesti muovinen sellainen, voi nimittäin vahingoittaa laitteen näyttöä kannettavaa tietokonetta taitettaessa. Näytön ja näppäimistön välinen tila on suunniteltu erittäin pieneksi.

Apple kertoo tiedotteessaan kameran suojaamisen kaiken aikaa olevan periaatteessa tarpeetonta, sillä käyttäjät voivat yhtiön mukaan luottaa Macbookin kameran merkkivaloon. Asiantuntijat ovat kuitenkin aiemmin suositelleet kameroiden peittämistä esimerkiksi teipillä.

Applen mukaan kameraa ei voi aktivoida ilman että sen päällä olemiseen viittaava vihreä valo syttyy. Moni kuitenkin haluaa peittää kameran varmuuden vuoksi paitsi tietoturvasyistä, myös esimerkiksi välttyäkseen noloilta tilanteilta esimerkiksi työpaikan videokokouksissa.

View post on imgur.com