Turisti on jumissa aktiivisen tulivuoren kraaterin lähellä – pelastustoimet eivät onnistuneet

Ohhoh! · Tim Isokivi

35-vuotias turisti on joutunut hengenvaaralliseen tilanteeseen Venäjän Kamtšatkan niemimaalla. Hänen kerrotaan olleen päiväkausien ajan jumissa Kljutševskaja sopkan aktiivisen tulivuoren kraaterin läheisyydessä.

Yritykset pelastaa miestä ovat toistaiseksi epäonnistuneet vaikean maaston ja tulivuoren vulkaanisen aktiivisuuden vuoksi. Pelastajat yrittivät tavoittaa miestä lentämällä ensin helikopterin reunalle ja laskeutumalla alas hänen luokseen, mutta tehtävä jouduttiin keskeyttämään myrkyllisten kaasujen ja vaarallisen sään vuoksi. Yritys kiivetä turistin luokse epäonnistui puolestaan kivivyöryjen ansiosta, vaikka pelastajien kerrotaan olleen vain kymmenien metrien päässä miehen makuupussista.

Vuoristotaudista kärsivä turisti on Mirror-lehden mukaan ollut saarroksissa vuorella jopa viikon ajan. Hänen kanssaan vuorella kiipeillyt ystävä onnistui laskeutumaan alas läheiseen kylään hälyttämään apua, mutta ei kyennyt enää palaamaan häneen luokseen sääolosuhteiden ansiosta. Noin 6 000 vuotta vanha Kljutševskaja sopka kohoaa 4 750 metrin korkeuteen ja on näin ollen Euraasian korkein aktiivinen tulivuori.