Vaikuttaako vegaaninen ruokavalio urheilusuoritukseen? Kuukauden testi paljastaa

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kehon muokkaaminen vaatii oikeanlaisen treeniohjelman ja ruokavalion. Moni voi ajatella, että kehonrakentajien on välttämätöntä syödä eläinperäisiä tuotteita saadakseen tarpeeksi proteiinia ruoastaan. Tämä ei kuitenkaan ole totta.

Netflixin The Game Changers -dokumentti kertoo siitä miten kasviperäinen ruokavalio voi itse asiassa parantaa urheilijan suorituskykyä. Nyt kaksi vegaanisesta ruokavaliosta kiinnostunutta liikunnan rakastajaa päättivät kokeilla kuukauden ajan parantaako vegaaninen ruokavalio heidän liikuntasuorituksiaan.

Neljä kertaa viikossa treenaava Betsy ja crossfit-harrastaja Troy ottivat vegaanisen haasteen vastaan. Kuukauden aluksi kaksikko kävi verikokeissa ja teki kuntotestin. Betsy huomasi jo toisella viikolla, että hänen energiatasonsa olivat korkeammalla ja hänen treeninsä tuntuivat helpommilta. Myös Troy huomasi positiivisia muutoksia ja oli erityisen innoissaan huonon kolesterolitason laskemisesta.