Ahvenanmaalle maailman suurin frisbeegolfratojen kokonaisuus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ahvenanmaa on yksi kiinnostavimmista matkailukohteista Suomessa ja alueella on panostettu etenkin aktiivilomailijoihin. Nyt saarimaakuntaan rakennetaan frisbeegolfratojen valtavaa kokonaisuutta, joka käsittää yhteensä 16 kiekonheittorataa.

Ahvenanmaalle oli alunperin tarkoitus rakentaa yksi iso ja maailman suurin frisbeegolfrata. Hanke nytkähti käyntiin ja neljä kuukautta myöhemmin jokaiseen Ahvenanmaan kuntaan on rakentumassa uusi frisbeegolfkenttä. Kyseessä on samalla maailman tihein frisbeegolfratojen verkosto.

– Meille tulee maailman laajimman kenttäverkoston lisäksi myös todella laadukkaat kentät upeissa maisemissa. Kolmessa päivässä voi mukavasti pelata halutessaan kaikki kentät. Radoista viisi sijaitsee pienemmillä saarilla, joihin kulkee lauttayhteys pääsaarelta. Toisaalta lauttojen avulla kaikki radat on myös mahdollista kiertää omalla autolla, idean isä Mats Adamczak kertoo.

Nopeimmillaan kaikki kentät on mahdollista kiertää yhden vuorokauden aikana, mutta silloin tarvitsee paikallisoppaiden apua. Kierrokseen kuluu arviolta noin 20 tuntia. Osa radoista on täysimittaisia 18-väyläisiä ja loput 9-väyläisiä. Lisätietoja löydät täältä.