Perusterve nuori nainen kuoli juotuaan alkoholia tyhjään vatsaan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Alkoholia ei suositella juomaan tyhjään vatsaan, mutta harva todennäköisesti osaisi kuvitella sen voivan johtaa pahimmillaan jopa kuolemaan. Eräs hyväkuntoiseksi kuvailtu brittiläinen nainen kuoli juurikin tällä tavoin.

27-vuotias Alice Burton Bradford kuoli ketoasidoosiin eli happomyrkytykseen kotinsa puutarhassa juotuaan alkoholia tyhjään vatsaan. Ystävien mukaan naisella ei ollut alkoholiongelmaa, vaan hän oli päin vastoin jatkuvasti juoksua ja pyöräilyä harrastanut terveysintoilija.

Alkoholin aiheuttamaa ketoasidoosi yhdistetään usein alkoholismiin, mutta se voi iskeä joissain tapauksissa myös perusterveisiin ihmisiin. Sen oireisiin lukeutuvat pahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut. Happomyrkytykseen kuoleminen on harvinaista mutta mahdollista.

Bradfordin äkillinen poismeno tuli hänen läheisilleen järkytyksenä. Metro-lehden mukaan hänen ystävänsä Aaron Mulvay ei ollut koskaan kuullutkaan ketoasidoosista ennen naisen kuolemaa.