Poliisi varoittaa: Älä pysäköi autoa näin marjametsään mennessäsi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat onnellisessa asemassa saadessaan poimia metsien antimia ilmaiseksi. Luonto on tällä hetkellä täynnä marjoja ja marjastajia. Metsään mennessä tulee kuitenkin muistaa ajoneuvon asianmukainen pysäköinti.

Oulun poliisi on saanut ilmoituksia hillametsällä olevien henkilöiden ajoneuvoista, jotka on jätetty ajoradalle väärin pysäköitynä. Ajoradalle pysäköinti on kielletty taajaman ulkopuolella, jos tie on liikennemerkillä osoitettu etuajo-oikeutetuksi.

– Poliisille on tullut useita ilmoituksia valtateiden varsilta ajoradalle pysäköidyistä autoista, joiden kuljettajat ovat olleet suolla noukkimassa hilloja. Perinteisesti Pudasjärven Ranuantie on ollut yksi sellainen tie, jossa tällaista virheellistä pysäköintiä on muiden muassa havaittu. Vaaraa aiheuttavasta pysäköinnistä voidaan kirjoittaa sakkorangaistus, poliisi muistuttaa.